Forlovelsesringe og vielsesringe

Historier med ringe i fokus.

Forlovelsesringe og vielsesringe - Historier med ringe i fokus.

Historien om armbåndsuret

Uret, også kaldet kronometeret, er et tidsinstrument brugt til at måle tiden. Dog er ordet “ur” en bred definition, der omhandler alle instrumenter hvor tiden er inkluderet. Eksempler på dette kunne være, når man taler om en urskov. En meget gammel skov, hvor ordet ur sættes foran, hvilket skaber en definition af, at skoven har eksisteret ‘på uret’ i meget meget lang tid. I den moderne tid er uret et uundværligt objekt. På samme måde er tid et vidtoliver eggertsen
begreb. Tiden kan defineres i forskellige størrelser som dage, måneder og år. Disse tidsenheder er allerede fastlagt naturligt af solen, da den når dagen er slut går ned og står op igen, når den næste dag begynder. Folk bliver mere travle, og vi begynder mere og mere at haste efter tiden. Tiden løber hele tiden fra os. Igennem hele menneskets historie, har vi mennesker haft brug for at måle tiden.

 

Armbåndsurets udvikling

Armbåndsuret startede i 1868, da Patek Philippe i ungarn kreerede det første ur til at sidde på armen. Derefter begyndte masseproduktionen af armbåndsuret at komme frem i 1880, da Constant Girard udviklede et koncept af ure, der skulle bæres af den tyske flåde. Der blev produceret 2000 ure, der repræsenterede den første kommercielle udvikling af armbåndsuret. Dog blev armbåndsuret for det meste båret af kvinderne frem til første verdenskrig. Da første verdenskrig dog begyndte, opstod problemet med at holde begge hænder på rattet under flyvning, samtidig med at man kunne holde øje med tiden og sin præstation. Derfor udviklede Louis Cartier den første prototype af et herreur kaldet ‘Santos’. Uret kom først på markedet i 1911. Da vi kommer til perioden 1950-1969 begyndte de elektriske armbåndsure at dukke op. Her taler vi ikke om de batteridrevne, men hvor uret får energi igennem et balancehjul kaldet solenoid.

http://olivereggertsen.dk

 

Quartz uret

Da Quartz uret blev introduceret i året 1969, var det en revolutionerende udvikling. Det var her, de batteridrevne ure opstod. Disse armbåndsure blev vurderet til at have en bedre nøjagtighed end selv de bedste mekaniske ure, imens fjernelsen af alle de bevægende dele, gjorde uret mere holdbart og fjernede besværet med at rengøre de indre dele i armbåndsuret.

 

Armbåndsuret endte med at betyde meget under historiens udvikling, da mennesket begyndte at få mere kontrol og organisering over dagen.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*